Семіфредо – це традиційний аппенинський десерт, який нагадує м’яке морозиво. Особливість семіфредо в тому, що до його складу входять різноманітні наповнювачі: від печива та горіхів до шоколаду і різних фруктів з ягодами. Завдяки своєму незвичайному складу, цей італійський десерт не замерзає в морозильній камері, а тривалий час залишається ніжним і м’яким. Десерт цей можна доповнити фруктовим або шоколадним соусом, а процес приготування цієї італійської смакоти зовсім простий.
Інгредієнти:
● 2 яйця;
● 30 г цукру;
● 250 мл 35% вершків;
● 70 г апельсинових цукатів;
● пригорща свіжих або заморожених ягід;
● 50 г фісташок;
● трішки ванілі.
Приготування:
Відокремте яєчні жовтки від білків. Жовтки збийте з цукром до стану світлої маси, білки окремо збийте до стану крутої піни. Також окремо збийте вершки. Акуратно змішайте всі три маси. Додайте фісташки, апельсинові цукати і ягоди, і ще раз ретельно вимішайте. Отриману суміш перелийте в силіконову форму і поставте на 5 годин в морозилку. Якщо на вашій кухні немає силіконової форми, то візьміть будь-яку посудину, змастіть її вершковим маслом і застеліть харчовою плівкою.
Після заморожування переверніть семіфредо на блюдо і посипте ягодами, або залийте якимось солодким соусом. Зберігатися цей десерт в морозилці може дуже тривалий час.