Дуже смачна і оригінальна страва – готується з простих продуктів, а виглядає – як делікатес з шикарного ресторану. Можна робити порційно – одна куряча грудка на порцію, але, здається, що смачніше і соковитіше виходить, коли все готується одним великим шаровим шматком
Інгредієнти (порція, приблизно, на двох):
– Грудка куряча філе – 500г
– Морква середня – 2шт
– Цибуля середня – 1шт
– Картопля не дуже велика – 2-3шт
– Олія
– Яйце – 1шт
– Кунжут, сіль, перець мелений – за смаком
– Зелень
Приготування:
Куряче філе гострим ножем наріжте на пластини, як можна тонше, поперчіть, посоліть.Морковь, цибулю і картоплю очищаємо і нарізаємо: цибулю – дрібними кубиками, а моркву і картоплю – тонкими кружальцями.
Цибулю з морквою обсмажити до золотистого кольору на рослинній олії. Картоплю підсушити до золотистого кольру на сухій сковороді.Зелень нашаткувати дрібно.
Яйце добре збити. Сковороду змастити олією, викласти на дно шар філе і змастити його яйцем.
Зверху викласти шар картоплі, цибулі з морквою і зелені. Важливо – краї філейного шару повинні залишатися вільними, щоб при запіканні вони створили ефект “запечатування” соків усередині запіканки. Шари чергувати, кожен шар з філе обов’язково добре змащувати збитим яйцем.Верхній шар змастити яйцем і посипати кунжутом.
Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180гр, протягом 30-40 хв, потім збільшити температуру до 220гр і запікати ще 10 хвилин.